Recomanació de Llibre: Marie Alonso Ortegón - Cosas que pasan

0

Cosas que pasan

Marie Alonso Ortegón neix a Jerez de la Frontera, província de Cadis el 4 d’abril de 1991, però se trasllada a Inca l’any 1998, amb els seus pares i el seu germà. A  Inca ha viscut des de llavors; va fer els seus estudis primaris a CP Llevant i la secundària i el batxillerat (Decantant-se per l’humanístic) a l’IES Pau Casesnoves. Actualment segueix vivint i fent feina a la nostra ciutat, encara que està cursant 3r de filosofia a la Universitat (UIB).  Sempre ha estat una persona molt propera a la literatura, primer llegint (destacant  com a autors de capçalera alguns com Carlos Ruíz Zafón, Hermann Hesse, Jordi Serra i Fabra, Roal Dahl, Carmen Martín Gaite, etc.) i des de sempre, també escrivint.

Aquest any, amb 21 anys, Marie va presentar al I certamen Literari Poemas a medida/Editorial seleer un dels seus relats, i resulta guanyadora. El premi d’aquest certamen és la publicació d’una  recopilació dels seus escrits. Al maig de 2012 aquest somni es fa realitat, representat per un llibre titulat “Cosas que pasan”; Recopilació de quaranta relats de na Marie. Dia 22 del mateix mes de maig, Inca acull al claustre de Sant Domingo la presentació d’aquest llibre. Presentada per na Margalida Simonet, professora de literatura de l’IES Pau Casesnoves d’Inca, Marie parla del seu llibre, de la seva manera d’escriure; del seu somni. Va haver-hi moltíssim gent, tanta que no cabien dins la sala, i es varen vendre absolutament tots els llibres. Tothom irradiava felicitat i orgull; la majoria de la gent assistent eren amics, familiars, professors i companys de l’autora.


Marie Alonso Ortegón

Els seus escrits denoten una gran sensibilitat i deixen percebre clarament que són molt personals, reflexa del seu dia a dia i de persones reals que Marie empra per mostrar-nos el seu món, tant interior com exterior, senzilla i transparentment, sense que per això es perdi la màgia a la inventiva de l’escriptora.
Llegir-la es tota una delícia. 

Daniel Cirer, escriptor i director de “poemas a medida”.
 
 

El llibre es pot aconseguir ja a les llibreries d’Inca (Espirafocs –que els té exhaurits, però que està esperant un nou paquet de llibres, Univers literari i Tot Llibres), així com, tant en paper com en format electrònic (e-book) a les següents pàgines web: www.editorialseleer.com, www.amazon.es i als catàlegs de El Corte Inglés, Fnac i Casa del Libro.

Aqui l'enllaç directe per comprar el llibre.