Art urbà per embellir diferents racons de la ciutat i conscienciar en matèries com el medi ambient

0L'Ajuntament d'Inca presenta la primera iniciativa duita a terme amb un mural elaborat per l'artista Vito Osorio a les escales ubicades vora l'avinguda de Lluc.

L'Ajuntament d'Inca apostarà per embellir diferents racons de la ciutat utilitzant l'art mural. Alhora vol que aquestes obres incloguin missatges de conscienciació ciutadana.

Aquest és l'objectiu de la iniciativa que ha posat en marxa l'Àrea Municipal de Serveis i que s'ha estrenat amb l'obra que ha realitzat l'artista Vito Osorio al mur de les escales que comuniquen l'avinguda de Lluc amb el carrer d'Escorca.


L'objectiu del mural és el de potenciar el coneixement del Parc del Serral de les Monges per tal que els veïns en puguin gaudir més. Amb dita actuació s'ha millorat la imatge d'aquest indret de forma important.

El batle, Rafel Torres, manté que "a vegades, per embellir un racó d'Inca no són necessàries grans obres com hem demostrat aquí, sinó només un poc d'imaginació i art".

Torres ha explicat que l'Ajuntament està estudiant ara realitzar actuacions similars a altres llocs concrets de la ciutat amb la mateixa filosofia de millorar la imatge, a la vegada que s'intenta arribar d'una forma diferent a la població. De fet, properes actuacions podrien parlar de la necessitat de reciclar o de mantenir la ciutat neta. Torres ha exposat que s'aniran fent aquestes intervencions en funcions de la disponibilitat econòmica.


El batle afirma que "els veïns de la zona estan molt contents per aquest mural i han donat l'enhorabona a l'artista mentre el duia a terme".

Vito Osorio, tot i ser asturià, resideix a Inca des de l'any 2004. Llicenciat en l'Escola d'Arts Plàstiques i Escèniques de Conca, és professor de dibuix, pintura i audiovisuals a diferents localitats. A Mallorca ha fet feina com a dibuixant en projectes d'arquitectura. També ha participat en la creació de decorats teatrals i ha duit a terme diferents exposicions fotogràfiques i audiovisuals.