L'Ajuntament declara desert el concurs per organitzar les fires

0




El batle d'Inca, Rafel Torres, es va reunir ahir amb el regidor de fires, José Pastor, i tècnics del departament per decidir de quina manera s'organitzaran les tradicionals tres fires prèvies al Dijous Bo. Torres ha informat que s'ha declarat desert el concurs pel qual es pretenia que aquesta organització la efectuarà una empresa privada.

El regidor José Pastor, va destacar al seu torn que "s'organitzaran per part de l'Ajuntament, com cada any, tot i que s'estudia la possibilitat de comptar amb la col•laboració d'alguna empresa privada".
Per la seva banda, El PSOE va instar ahir el PP a suspendre el concurs públic. El PSOE "s'oposa rotundament a la privatització de les Fires d'Inca, amb més 500 anys d'antiguitat, que el PP vol portar a terme", va sostenir l'edil Virgili Moreno.

****
El plec establia que a canvi, el contractista percebria dels firaires i artesans un màxim de 50 euros més l'IVA per metre lineal, els venedors d'alimentació pagarien 80 euros més l'IVA per metre lineal i els de restauració 189 euros més l'IVA.

Des del PSOE d'Inca consideren que "no es poden privatitzar les fires ja són la tradició més arrelada de la ciutat i una de les nostres més importants senyes d'identitat des de tots els punts de vista, no només l'econòmic, sinó social, comercial i de promoció de la ciutat ", indica Moreno. L'edil ironitza que "l'organització de les fires i el Dijous Bo ha de ser municipal llevat que el PP també vulgui privatitzar el mateix ajuntament".

Noticia completa del Diario de Mallorca