La reforma del Teatre Principal costarà 4,8 milions i podria estar enllestida a mitjans 2015

0

L'Ajuntament presenta el projecte definitiu que preserva el caràcter de l'edifici incorporant l'entrada pel lateral del carrer Martí Metge. 
Reformar integralment el Teatre Principal costarà 4,8 milions d'euros. Aquest és el pressupost que han presentat l'equip de tècnics que ha redactat el modificat definitiu del projecte que ara es vol executar. Aquest projecte, que es durà la propera setmana al Patronat de la Fundació Teatre, ha estat explicat avui pel batle, Rafel Torres i pel primer tinent de batle, Felip Jerez.
La proposta definitiva encaixa en el finançament màxim que l'Ajuntament havia fixat i puja a a 3.997.724 euros i amb iva a 4.837.256 euros. El batle, Rafel Torres ha exposat que el nou projecte demostra que amb les aportacions del Govern, del Consell i dels Fons Europeus, es viable executar l'obra. Torres ha reiterat la seva intenció d'adjudicar les obres abans d'acabar l'any i que es puguin començar tot just després. La previsió és que en 18 mesos estiguin enllestides si bé es faria un esforç per retallar el termini d'execució.
El projecte presentat manté l'accés principal per la cantonada dels carrers del Teatre i Martí Metge on es crea una plaça nova on hi ha els actuals immobles que es demoliran el proper mes de juliol. 
Aquesta zona proporcionarà un accés més ample, eliminarà els problemes de mobilitat, i esponjarà el teixit urbà a més de permetre l'accés de vehicles pesats al magatzem. Així també es permet la sectorització de l'edifici poguent-se tancar la sala principal de la resta de l'edifici els dies que no hi hagi funció.
L'obra preveu respectar l'estructura i el caràcter del vestíbul existent a la planta baixa i a l'entresòl amb les seves balconades. Es crea un nucli de comunicacions d'escales a la façana del carrer Martí Metge que simplifica l'accés a totes les plantes.
Es respecten les línies arquitectòniques de l'antic edifici. Així es milloren les condicions acústiques i visuals i es crea una nova distribució de butaques amb un aforament total de 554 espectadors.
A les llotges laterals se suprimeix la paret posterior que els individualitzava creant un passadís interior
D'altra banda els tècnics preveuen restaurar tots els elements característics com voltes, baranes, cornises introduint elements per dotar de confort a la sala com aire condicionat, il•luminació o so.
En relació a l'escenari, inicialment es tenia previst engrandir-lo i això suposava haver d'enderrocar-lo tot incloent la boca per avançar-lo cap a la sala. Ara es deixarà tal qual està amb la seva actual superfície útil de 146 metres quadrats
Al tercer pis es crearà una sala polivalent de 23 metres de llargada per 5,30 d'ampla al segon pis. Està pensada com a sala de conferències i exposicions.
A part de la platea frontal del primer pis s'hi ubicaran les sales de control d'àudio i vídeo i cinema. El bar estarà situat també al primer pis ben relacionat amb la resta d'espais així com dos despatxos per a oficines.
-Els camerinos es reparteixen a diferents plantes: dos col•lectius a la primera planta, dos col•lectius a la segona. També es preveu uns camerinos de canvi ràpid a nivell d'escenari.
El batle, Rafel Torres, ha recalcat que el projecte compleix amb el que es demanava. Encaixa econòmicament amb el finançament disponible. És una proposta funcional que solucionarà la mancança cultural d'Inca en espais escènics i dona més posibilitats d'us com ara cursos, conferències, activitats o exposicions.