Pla Integral de Bicicletes Publiques d'Inca

0

Des del maig del 2009, l'Ajuntament d'Inca té guardat dins un calaix un "Pla Integral de Bicicletes Publiques d'Inca". Aquest estudi, realitzat per la consultora CINESI SL, costà 11.838,79 euros.

El Pla Integral de Bicicletes Públiques d'Inca analitza la xarxa viària i ordena tota una sèrie d'elements i infraestructures per tal d'assegurar el correcte desplaçaments ciclistes a l'interior del nucli urbà i proposa la implantació de la xarxa de carrils bici en tres fases d'execució. A més, dissenya un sistema de lloguer de bicicletes públiques organitzat a través de vàries zones d'estacionament (bases o "punts bici") on, a través d'un sistema informàtic o manual de control d'usuaris, es gestionaria el sistema de préstec.

Des de PSM-IniciativaVerds consideram la posada en pràctica de polítiques de mobilitat per potenciar l'ús de la bicicleta aportaria beneficis econòmics, ecològics i socials a la nostra ciutat. És per això que al proper ple de l'Ajuntament d'Inca presentarem aquesta moció amb la qual volem instar l'equip de govern municipal a iniciar els tràmits necessaris per dur a terme l'avaluació i l'execució de la primera fase del Pla Integral de Bicicletes Públiques d'Inca.

http://www.andreucaballero.cat/post/114480