El dijous incorpora un mercat artesanal i pagès, i potencia el mercat ecològic

0


Artesanal i Ecològic - Mostra i venda d'animals que serà a les 11.00h del matí als carrers de Sant Francesc, Pau, Corró i Estrella.

 L'Ajuntament i l'Associació de Comerciants posen en marxa aquestes novetats per promocionar turísticament i econòmicament la ciutat



El mercat setmanal del Dijous incorpora, a partir d'ara, un mercat artesanal i pagès al cor de la ciutat, a més de potenciar el mercat ecològic. Aquesta és l'aposta que l'Ajuntament i l'Associació de Comerciants d'Inca han realitzat amb els canvis que es posen en marxa la present setmana, per tal d'aconseguir reforçar el paper del mercat com a focus dinamitzador del comerç i també com un focus d'atracció turística en si mateix.

El batle, Rafel Torres, acompanyat per la regidora de Promoció Econòmica, Rosa Tarragó, i el president de l'Associació de Comerciants d'Inca, Josep Nicolau, ha realitzat un recorregut per tota la nova zona de mercat.

Torres ha recalcat que l'objectiu del nou mercat és aconseguir atreure més visitants mitjançant un retorn a les nostres arrels i apostant per un producte diferenciat i original.

Els carrers de la Pau, en Corró, l'Estrella i Sant Francesc, a més de la plaça del Mercat Cobert, ubicats al cor de la ciutat, són els eixos en els quals s'han muntat aquests nous espais de venda.

Els carrers de la Pau, en Corró i l'Estrella alberguen els artesans. Inicialment hi haurà una trentena d'expositors. D'altra banda, a la plaça del Mercat Cobert hi haurà el mercat ecològic ja existent, però que ara es reforça amb més parades. L'exposició d'animals, que aportarà Natura Parc, es muntarà en un tram del carrer de Sant Francesc i el carrer de la Pau.

Per tal d'aconseguir consolidar els nous mercats tots els artesans i venedors ecològics que hi participin no hauran de pagar cap tipus de taxa durant el termini d'un any.

S'entendrà per mercat artesanal la part que ocupin els venedors que ofereixin la mercaderia que ells mateixos fabriquen. Es tindrà especial atenció a potenciar l'artesania tradicional d'Inca (ceràmica, pell, cuir i calçat, si n'hi hagués). També es valorarà als venedors que ofereixin demostracions de treball artesanal en directe com a forma de dinamització.

Això sí, hauran de respectar els criteris estètics que s'ha marcat per poder vendre en aquest mercat. Així les parades hauran de ser de fusta o, en cas contrari, s'hauran de folrar perquè tenguin una aparença rústica.

A més, s'exigirà als venedors que utilitzin el vestit de pagès amb la finalitat de distingir el mercat ambulant com a tradicional i atreure el turisme. Aquest nou mercat inclourà també actuacions de ball folklòric i una decoració exclusiva en els carrers delimitats.

Els nous espais del mercat també tindran una vessant solidària, ja que es deixaran uns trasts habilitats per tal que els puguin ocupar les entitats socials i ONG que vulguin realitzar campanyes posant una parada al mercat.