PSM-IV adverteix que els pressupostos deixen clar que Torres retalla en cultura per gastar més en propaganda i protocol

0




PSM-IV adverteix que els pressupostos deixen clar que Torres retalla en cultura per gastar més en propaganda i protocol

PSM-IniciativaVerds adverteix que la liquidació del pressupost municipal de l'Ajuntament d'Inca de l'exercici 2011, que va ser presentat al Ple el passat divendres, deixen clar que Rafel Torres i el seu equip de govern retallen en educació i cultura però augmenten la despeses en publicitat, propaganda i actes protocol·laris.

Així, Antoni Rodríguez, portaveu municipal del PSM-IniciativaVerds, va explicar al darrer Ple que “l'equip de govern s'omple la boca amb bones paraules dient que manté els recursos destinats a Educació i Cultura, però, a l'hora de la veritat, no és així. Per exemple, l'any 2011, la partida destinada al Centre Universitari era de 5.000 euros i ara, amb la liquidació del pressupost, hem comprovat que d'aquest 5.000e no en varen gastar cap. En activitats escolars, en tenien 6.000e i només en gastaren la meitat”.

El portaveu de PSM-IV continua “en Cultura i Normalització Lingüística passa tres quarts del mateix: pel centre d'exposicions Sa Quartera tenien una partida pressupostària de 10.000 euros i només en gastaren 236, i per a la Fundació Teatre Principal n'havien destinat 60.000 i no en gastaren cap; per a cursos de Normalització hi havia una partida d'11.000 euros de la qual només n'han fet servir una mica més de la meitat”.

Antoni Rodríguez també posa de manifest que “a l'hora de cobrar també es noten les diferències: mentre unes partides estan pràcticament executades al 100%, d'altres, com les transferències a entitats culturals, dels 110.000 euros que tenen compromesos, només n'han pagat 3.000e”.

El portaveu de PSM-IniciativaVerds adverteix que “quan retallen en educació, cultura o solidaritat ens volen fer creure que ho fan per estalviar, però aquest discurs no és creïble quan, acte seguit, augmenten les partides de propaganda i protocol”. Així, el portaveu PSM-IV explica que “quan es va aprovar el pressupost del 2011, la partida inicial de publicitat i propaganda era de 130.000 euros; al final, n'han destinat 306.000 euros, un 240% més del que s'havia pressupostat inicialment. I en actes protocol·laris tenien un crèdit inicial de 20.000 euros i n'han gastat 25.000e. És a dir, que retallen en educació i cultura per gastar més en propaganda i protocol”.


http://psm-inca.balearweb.net/post/109630