C.E. Constància puja a Segona B.

0



Desprès de 24 anys, l'equip de futbol C. E. Constància puja a Segona B.

El 27 de Maig 2012 serà una data que mai s'oblidarà.
Un dia històric en que desprès de 24 anys el club C.E. Constància, amb a prop de 3000 seguidors al Estadi Nou camp d'Inca, aconsegueixen guanyar a Villarrobledo i pujar a Segona B.

No tot ha estat celebració, el Villarrobledo no ha aconseguit el seu propòsit, i un dels seguidors opina el següent:
Á. Plaza
Si no lo llego a oír en la radio, no me creo que sea posible tanta desgracia junta (...y tanto "desgraciao"): gol valido anulado, pedrada a un jugador, 80 minutos de prolongación, gol en el último suspiro, invasión de campo, lesión de uno de los nuestros... Habrá que mirarlo por el lado positivo: habéis gastado, en media mitad de segunda parte, toda la mala suerte de media temporada...


Ánimo y a seguir luchando y sufriendo. Vuestra entrega no merece el más mínimo reproche y, por coj*nes tiene que tener recompensa

El Club Esportiu Constància va néixer el 1922 a partir de la denominació d'una societat de socors mutus d'Inca, els socis van començar a jugar fútbol.1 L'existència de l'equip en els seus primers anys es va limitar a partits i tornejos regionals, amb una plantilla formada per jugadors de les Illes Balears i que més tard es va reforçar amb futbolistes d'equips catalans.

Al final de la Guerra Civil espanyola, el Constància es va beneficiar de l'absència d'equips en les competicions oficials i va aconseguir una plaça per jugar a Segona Divisió, debutant en la temporada 1939/40. Malgrat descendir, l'equip va poder recuperar la categoria en quedar en primer lloc del seu grup a Tercera, i va romandre en la segona categoria del futbol espanyol durant quatre anys més.

El seu millor paper ho va fer en la temporada 1943/44, de la mà de l'entrenador José Quirante, quan va quedar en tercera posició i va poder jugar una promoció d'ascens a Primera. En aquesta trobada, disputat a l'Estadi de Chamartín, el Constància va perdre 4:0 contra el Deportivo de la Coruña.

L'any següent (1944/45) l'equip va descendir a Tercera Divisió, on va romandre fins a la temporada 1961/62, quan es va proclamar campió del seu grup. L'equip balear es va marcar com el seu objectiu principal la permanència a la categoria, i va aconseguir disputar fins a sis temporades en la categoria de plata, fins que va descendir en la campanya 1967/68 en acabar en última posició del grup II.

Després del descens, l'equip no va tornar a competicions professionals. Després de baixar a categories regionals, va tornar a Tercera Divisió el 1974 on va dominar el seu grup en diverses ocasions, sent les més cèlebres dos primers llocs en 1982/83 i1983/84. Constància va arribar a jugar a Segona Divisió B un any (1987/88 ) per baixar al següent, 7 i des de llavors ha estat en el grup balear de Tercera Divisió.


HISTORIAL EN CATEGORIA NACIONAL

2ª DIVISION: 11 temporadas
2ª DIVISION B: 1 temporadas
3ª DIVISION: 51 temporadas | Campeón: 7 | Subcampeón: 9

Ciutat: Inca ::       Fundat en : 1922       Socis: 300