24 hores que mouen el món a Inca

0



Mans Unides ha elegit la ciutat d’Inca per organitzar, el proper dimarts 1 de desembre vespre, el gest per la pau anomenat “24 hores que mouen el món”. Aquest gest es fa a molts indrets del món a distintes hores... Es tracta d’un gest simbòlic que ens han demanat que facem a Inca per poder reconèixer i agrair a tantes persones que mouen el món amb la seva amabilitat i sensibilitat.
La proposta de mans unides una gran oportunitat per prendre consciència que a Inca són moltes les persones i entitats que mouen el món. Perquè si ho pensau bé, quantes persones de manera molt discreta i silenciosa estan treballant per “moure el món”, que és el mateix que dir “moure la nostra ciutat”!... Estic pensant en entitats altruistes, però també en totes les que es dediquen al servei de la ciutat, arribant a cada un dels ciutadans, des de ca seva, les seves famílies, entre els veïnats o els companys de feina.
En què consistirà? A les 19:30 del capvespre, ens concentrarem tots els qui vulguem participar-hi a un dels 5 indrets que us indicaré, que coincideixen amb les tres esglésies d’Inca.
- Al monestir de Sant Bartomeu
- A Sant Francesc
- A la parròquia de Santa Maria la Major
- A la parròquia de Crist Rei
- A la parròquia de Sant Domingo
Els 5 indrets representen els 5 continents.
Quan la policia ens ho indiqui, anirem caminant amb silenci (és en silenci que es mou el món) cap a la plaça de l’Ajuntament. Cadascú portarà un ciriet d’un color diferent, i se us demanarà una aportació d’1€ per ciri, que anirà destinat als projectes de Mans Unides. Està previst que sobre les 20:00 ens hi trobem tots, i allà farem un manifest.
Dimarts dia 1 de desembre és un moment per sortir al carrer, i de manera silenciosa reconèixer i agrair tantes persones que mouen el món, que mouen la nostra ciutat, i alhora potser un signe molt bell, que persones de diversa sensibilitat i pensament... ens trobem a la plaça per renovar el nostre compromís de moure el món cap a un món millor.