L'Ajuntament obre a tots els ciutadans l'accés als horts urbans del Parc del Serral de les Monges

0



Ara hi podran optar persones menors de 65 anys amb preferència pels aturats, els que cobrin un sou mínim o prejubilats

De les 20 parcel·les se'n posaran 4 a disposició de les persones interessades



L'Ajuntament d'Inca obrirà la possibilitat que qualsevol ciutadà particular pugui optar a explotar un dels horts urbans del Parc del Serral de les Monges. Fins al moment només hi podien optar les persones majors de 65 anys o bé entitats benèfiques a les quals se n'hagués fet una cessió d'ús.

El darrer Ple municipal va aprovar una modificació del Reglament que regula aquests usos després que s'hagin quedat buides 4 de les 20 parcel·les existents, a causa de renúncies de diferents persones.

Per tal d'assegurar que dits espais estaran aprofitats, s'ha decidit que hi puguin optar persones menors de 65 anys, tot i que aquestes sempre tendran preferència. Després s'han establert altres criteris per donar prioritat, com ara persones en situació d'atur que cobrin el sou mínim interprofessional o prejubilats.

Ara es posarà l'acord a exposició pública i s'espera que en un mes es pugui obrir el termini per realitzar les peticions, a les quals es donarà prioritat en funció de la data de presentació i seguint els criteris abans esmentats.

Cada hort urbà de 50 m2 podrà ser conrat pels particulars amb criteris d'agricultura ecològica per sembrar-hi qualsevol varietat d'hortalisses, verdures i flors, sempre que el seu cultiu o el seu lícit comerç no estigui prohibit per alguna disposició. Les persones interessades tendran la seva explotació per un termini de 5 anys.

Els adjudicataris de les parcel·les únicament hauran d'abonar a l'Ajuntament d'Inca la part proporcional del consum d'aigua que es derivi de la seva activitat. També aniran al seu càrrec les llavors, adobs i altres elements que utilitzin per al cultiu, les eines i estris necessaris per al conreu.

Contacta amb l'ajuntament d'Inca
871914000 · Fax 971880819
Email    cm@ajinca.net
Web    http://ajinca.net