“Poble X Poble” - Manacor Contra Inca - IB3

0

“Poble X Poble” és un concurs protagonitzat per ciutadans de les Balears. El format consisteix en l’enfrontament entre 2 pobles de la geografia balear que, històricament, senten rivalitat.

Cada equip haurà de superar diverses proves, tant d’habilitat física com d’habilitat mental, per intentar aconseguir el major nombre de punts que donin la victòria a la seva localitat i així poder passar a la gran final.

Cada equip estarà format per 6 persones del municipi. Els grups estaran formats per persones de tres generacions diferents: 2 persones de 20 a 30 anys, 2 persones de 30 a 45 anys i 2 de més de 55 anys.

Els participants estaran acompanyats pels seus vilatans, que formaran part del públic i animaran els seus compatriotes. A més, aquests vilatans hauran de realitzar diverses proves per tal d’ajudar a aconseguir punts al seu equip: mostrar els productes locals, realitzar algunes proves, respondre preguntes, etc.

Joan Monse i Virgínia Quetglas seran els encarregats de conduir el programa: el presentador oferirà les explicacions de les proves, realitzarà les preguntes, dialogarà amb els participants i donarà pas als vídeos. També serà l’encarregat d’interactuar amb el públic de cada poble, els farà entrevistes breus i en potenciarà la rivalitat.

Virgínia Quetglas serà l’encarregada de donar suport al presentador, oferirà les puntuacions i farà el recompte de punts, així com controlarà les proves. La presentadora donarà un punt particular a les seves intervencions amb el seu dinamisme i sentit de l’humor.

El concurs constarà de set proves bàsiques (preguntes, carreres, retentives…), algunes d’elles aniran canviant a cada programa, i una prova final que sempre serà la mateixa. Per la seva banda, el públic assistent al plató també participarà en algunes proves sorpresa, amb la possibilitat de sumar punts per a l’equip que representa.

POBLES PARTICIPANTS:
A cada un dels programes s’enfronten dos municipis que al llarg de la història han mantingut qualque enfrontament: ja sigui perquè s’han considerat superiors, perquè tenen més o manco població, perquè han competit en indústria o ramaderia, etc.

Els equips participants són:
1. Manacor contra Inca
2. Muro contra sa Pobla
3. Maó contra Ciutadella
4. Pollença contra Alcúdia
5. Eivissa contra Formentera
6. Sóller contra Bunyola
7. Campos contra Santanyí
8. Capdepera contra Artà
9. Lloseta contra Binissalem