Obligacions municipals en mans dels ciutadans

1

Els veïns del carrer de l’Aigua d’Inca volen tenir cura de la via i, usurpant competències de l’Ajuntament, han enramellat de nou les pasteres i col·locat quatre escultures.

A tan sols una cinquantena de metres del tràfec del carrer del Born i del mercat cobert, en un racó d'Inca s'amaga el carrer de l'Aigua, un carreronet on viuen un grup de veïns obstinats a tenir cura de l'espai urbà que habiten. I si per això han d'usurpar les competències de l'Ajuntament, doncs ho fan. Fa dos anys, aquests veïns ja s'enfrontaren a la Sala perquè les obres de reforma de la via duraven més temps del previst; l'estiu passat, cansats de veure les pasteres municipals sense flors, decidiren plantar-hi tomatigueres. Enguany, han anat més enllà: han substituït el romaní i la lavanda de les pasteres públiques per teixos, junípers i altres plantes que ells mateixos han comprat. També hi han instal·lat quatre escultures. El carrer de l'Aigua, ara, llueix.

Vistiplau de l'Ajuntament

Si bé reconeixen que és una iniciativa seva, els veïns -no tots, alguns s'han estimat més no participar-hi- remarquen que el projecte gaudeix del vistiplau de l'Ajuntament. "A la Sala ens digueren que, a causa de la crisi econòmica, no podien substituir les plantes de les pasteres. Llavors decidírem fer-ho nosaltres", explica una ciutadana. A Facebook, en el perfil Carrer Aigua, manifesten que "volem ser un punt de trobada per a qualsevol manifestació artística". "La nostra intenció és organitzar esdeveniments periòdicament per aconseguir que sigui un referent de la iniciativa d'uns veïns amb inquietuds i demostrar que, quan es vol, es pot", hi afegeixen.

La inauguració del nou aspecte del carrer de l'Aigua tindrà lloc demà a partir de les set del capvespre. Hi haurà menjar, vi de quatre cellers distints i música. L'Ajuntament, que cedeix el material per muntar les paradetes de la festa, aplaudeix la iniciativa dels veïns: "Volem col·laborar-hi i hi posarem les paradetes. Feim costat a aquelles iniciatives que serveixin per dinamitzar la ciutat. Crec que aquesta idea diu molt a favor dels veïns del carrer de l'Aigua", afirma Felip Jerez, batle d'Inca en funcions.

1 comments:

Brocheastur dijo...

A mi me parece perfecta la iniciativa de estos vecinos,ojala hubiese muchos que tomasen ejemplo.