Els regidors d’Inca fixaran demà les seves retribucions

0

El batle sosté que la despesa en càrrecs “continuarà congelada”. Rafel Torres proposarà que els edils no cobrin per assistir als plens extraordinaris

L'Ajuntament d'Inca durà a terme demà el primer ple de la nova legislatura. Està previst que s'hi aprovin alguns aspectes relatius al funcionament de la Corporació per als pròxims quatre anys, entre els quals destaquen les retribucions que rebran els regidors i els grups polítics amb representació. Entre les novetats, es troba el fet que els Independents i PSM-IniciativaVerds tindran -si ho volen- un regidor amb dedicació parcial. És a dir, un regidor dels Independents i un altre de PSM-IV que podran cobrar un sou de l'Ajuntament. El líder dels Independents, Àngel Garcia, va assegurar que "renunciarem a la parcial". La coalició econacionalista, per part seva, "estudiarà" què fa. El PSOE ja ha anunciat que acceptarà les dues dedicacions parcials que li corresponen: una per a Virgilio Moreno i l'altra per a Antònia Sabater.

El grup municipal del PP renunciarà a les tres dedicacions parcials que li corresponen, atès que té 11 regidors. Això no obstant, en formar equip de govern, el PP mantindrà tres regidors -a més del batle- cobrant de l'erari públic: Rosa Tarragó, Malén Cantarellas i José Pastor, els tres amb dedicació exclusiva. Les retribucions per les dedicacions exclusives (2.592 euros al mes) i les parcials (1.837) es mantenen congelades, com també el sou del batle (2.592). Els càrrecs de confiança que designa l'equip de govern continuaran cobrant el mateix. Això no obstant, cal dir que en aquest capítol hi haurà una reducció, ja que se n'eliminen tres. Una altra novetat és que els regidors no cobraran per assistir als plens extraordinaris. Sí que cobraran, però, pels ordinaris: 641 euros cada regidor (987 els portaveus) que no rebi un sou directe de l'Ajuntament. Els grups polítics percebran 738 euros al mes per cada grup, més 263 per cada regidor.