L’oposició d’Inca es tanca a l’ajuntament en una jornada de protesta contra la imminent privatització de l’aigua

0

Els regidors dels grups municipals de PSIB-PSOE, Independents d'Inca i MÉS per Inca s’han tancat a les dependències municipals en una jornada de protesta contra la imminent privatització de l’aigua que vol dur a terme l’equip de govern municipal del Partit Popular. Els regidors expliquen que fa més d’un any que lluitam per convèncer l’equip de govern que la privatització de l’aigua és una operació nefasta per als interessos municipals i dels ciutadans d’Inca, i que no és legítim que només amb els vots d’un grup municipal es pugui prendre una determinació que comprometrà l’Ajuntament per als propers 30 anys. El tancament és una crida d’atenció davant l’actitud immobilista del govern municipal.

Els grups de l’oposició també posen de manifest que els arguments del PP per justificar la privatització han anat canviant segons la seva conveniència, hi han anat des de la necessitat de pagar les nòmines fins a la rehabilitació del Teatre Principal, i tot això quan l’Ajuntament d’Inca disposa de més de 4 milions de superàvit. Els regidors de PSIB-PSOE, Independents d’Inca i MÉS per Inca apunten que l’equip de govern no ha cercat en cap moment una alternativa al finançament de les obres del Teatre Principal ni ha tengut en compte les opcions que li han presentat, conjunta o separadament, els grups de l’oposició.

Els grups municipals expliquen que, una vegada han anunciat el tancament, el batle d’Inca s’ha personat a la sala de plens on s’han tancant els regidors de l’oposició per parlar de les alternatives a la privatització de l’aigua. En aquest sentit, els grups municipals de PSIB-PSOE, Independents d'Inca i MÉS per Inca lamenten que el govern municipal no hagi tengut aquesta predisposició fins ara i consideren que, just per això, el tancament està plenament justificat. Els regidors de l’oposició desitgen que la tardança del batle en considerar la possibilitat d’alternatives no esdevengui una dificultat ni una excusa per sospesar la viabilitat d’algunes de les propostes presentades.

Finalment, els grups de l’oposició consideren que l’anunci fet recentment pel ministeri d’Hisenda i les federacions de municipis, FEMP i FELIP, relativa a la possibilitat d’utilitzar el superàvit generat pels ajuntaments, i en concret en el cas d’Inca, obren les portes a un finançament de les obres de rehabilitació del Teatre Principal d’Inca sense cap necessitat de privatitzar el servei de l’aigua.