8 de Maig: DIJOUS GROS 2014

0


El Dijous Gros torna a Inca

Una aposta per promocionar la ciutat

El Dijous Gros o Dijous Bo del mes de maig, es una antiquíssima fira que va desaparèixer fa més de 100 anys. Inca tenia dos Dijous Bo, un per la tardor i un per la primavera.

El de la primavera va desaparèixer poc a poc. Ara s’ha proposat recuperar el Dijous Bo del mes de maig o Dijous Gros. Ha estat una iniciativa ciutadana a la que els comerciants han donat suport i l’Ajuntament ha aprovat tot d’una.

Com a novetat aquest any se celebrarà una festa gastronòmica ” una bessonada popular” . Es tracta d’una iniciativa dels veïns i comerciants del barri de sa Plaça de l’Aigua que s’han unit per oferir el típic “cuinat de faves” a preus molt populars,  els beneficis aniran a parar a la Fundació Es Garrover. La fira s’estendrà a la plaça de Santa Maria la Major a petició dels restauradores de la zona.
Ja podeu adquirir els vostres tiquets per la Bessonada popular solidària del proper dijous gros 2014. Podeu anar a l'Ajuntament o als comerços de la plaça de l'Aigua: Tap 11 i Coloma Jaume.

En aquest Dijous Gros a més del tradicional mercat de cada dijous de l’any, els visitants trobaran una mostra d’animals i una zona artesanal al voltant dels principals carrers d’Inca.

Bessons Dijous GrosVoluntaris, veïns, venedors, l’Ajuntament d’Inca, l’Associació de Venedors del mercat cobert i l’Associació de Comerciants d’Inca adornaran el centre de la ciutat durant el dia de la fira. L’Ajuntament ha previst un passa carrers, una torrada popular, decoració floral pels carrers i jocs infantils.

Horari:

Des de les 8.00 h. fins a les 20.00 h.

Observacions: El carrer Miguel Durán obrirà al matí,  mentre que a la tarda l’Imaf hi organitzarà jocs populars per als nens.

El “mercado de abastos” situat en el centre de la fira romandrà obert durant tot el dia. Just en l’entrada del mateix s’instal·larà un tren de vapor en miniatura per a l’entreteniment dels nens.

Una festa del poble per el poble. Recuperem tradicions i fem gran Inca.