11 oct: Xerrada i Guia per vestir sense treball esclau

0
Divendres 11 a les 19h

Xerrada a Càrrec de Albert Sales. 

Aquesta publicació, feta per Setem Catalunya en el marc de la campanya “Roba neta”, vol donar resposta a les inquietuds de les persones que ens demanam què s’amaga darrere de les etiquetes de les nostres peces de roba. 

Sabem que és molt difícil vestir-se sense ser còmplice d’un sistema que per regla general menysprea els treballadors i ignora els seus drets. La guia no és una “llista blanca” de botigues on poder anar a a comprar amb la consciència tranquil·la, sinó una anàlisi de la situació dels drets laborals a la indústria global de la confecció i una llista d’iniciatives que ens mostren que sí que existeixen altres formes de produir i de consumir roba. 

La presentació serà a càrrec d'Albert Sales, politòleg i sociòleg, impulsor de la Campanya Roba Neta, professor associat de la Universitat Pompeu Fabra i de la Universitat de Girona i coautor de la guia.

La xerrada és possible gràcies a la de la Direcció General de Cooperació i Immigració del Govern de les Illes Balears, que finança el projecte “Cap a un món millor: sensibilització i difusió del Comerç Just i la Compra Pública Ètica a Manacor i comarca”, del Casal de la Pau-S'Altra Senalla.

En acabar la presentació, hi haurà una petita degustació de productes de comerç just i qui vulgui podrà adquirir un exemplar de la guia.