L’Ajuntament rebaixa la contribució urbana a 722 famílies

0


Gràcies a les bonificacions fiscals els inquers han deixat de pagar 228.766 euros

Un total de 722 families d'Inca han vist enguany com l'Ajuntament els ha rebaixat el rebut de la contribució urbana. Aquesta rebaixa serà del 55% en tots els col·lectius afectats excepte en les famílies nombroses que s'arriba al 90%. Això suposa un estalvi mitjà d'uns 200 euros per família. L'Ajuntament d'Inca ha resolt les peticions de bonificacions fiscals de forma que han estat aprovades tres de cada de quatre presentades.

El descompte total aplicat a les bonificacions en l'IBI puja a 228.766 euros que han quedat a les butxaques dels inquers.

Per categories el descompte aplicat a edificis protegits és el més nombrós, amb 254 peticions aprovades per un valor total de més de 112.000 euros.

A aquest grup li segueixen les famílies nombroses, amb 116 peticions per un total de 43.805 euros.
Seguit tenim els pensionistes, amb 106 demandes ateses per un total de 18.463 euros.

A continuació hi trobam els joves que compren el seu primer habitatge i que durant tres anys tenen un 55% de descompte. Enguany són 87 amb un descompte total de 20.260 euros.

Les families amb baix nivell de renda que s'han beneficiat de les ajudes són 63, per un valor de 13.135 euros. Els propietaris de vivendes protegides han estat 72. També s'han aprovat 10 peticions de famílies en atur, 9 de persones amb discapacitat i 5 per a víctimes de violència de gènere.
A tot això se li ha de sumar que l'Ajuntament també ha fet descomptes en la tarifa de fems i en la quota del servei d'aigua a altres 181 persones.

D'altra banda, s'han aprovat 546 peticions de bonificacions de caire social en l'impost de vehicles que van del 25 al 50% i que afecten a les famílies nombroses i a les persones amb discapacitat.
Des de l'equip de govern es manté que amb l'actual política de bonificacions fiscals l'Ajuntament intenta aplicar la premisa solidària de que pagui manco imposts qui manco té. Ara mateix hi ha aprovat mig centenar de bonificacions fiscals de diferents tipus.

INCACIUTAT