INDEPENDENTS D'INCA EN RELACIÓ A "TIERRA SANTA"

1Independents d'Inca partim d'una primera premissa que sosté el nostre criteri: Mallorca és el seu territori i el seu clima. Sense cap dubte aquests són els seus principals actius, sense oblidar-nos dels mallorquins.

Sobre el clima no podem actuar, sobre el territori sí i sovint ho feim amb una finalitat destructiva. Potser seria convenient demanar-nos per què un incendi que afecta a 1.000 hectàrees a la Península no dóna la sensació de ser tan gran com un que cremi 4 hectàrees a Mallorca.

A Independents d'Inca no ens sembla bona idea la construcció del parc "Tierra Santa" en els voltants del Puig de Santa Magdalena, senzillament perquè per a Inca, és un dels llocs més emblemàtics del municipi. Estam convençuts que situar en els seus voltants un parc temàtic o qualsevol altre projecte d'expansió urbanística no ha d'observar-se com un desenvolupament positiu.

Existeixen altres alternatives per a aquest projecte. Podria instal·lar-se en un polígon industrial i de serveis proper al casc urbà.

No hi dubte que aquesta correcta planificació no interessa, ja que quan qualsevol empresa pretén instal·lar-se en sòl rústic l'única finalitat que persegueix és abaratir el cost de la seva inversió. La seva preocupació no és el paisatge, ni el consum de territori ni la conservació de l'entorn.

Independents d'Inca no s'oposa al parc "Tierra Santa" per la seva temàtica, ni perquè és una iniciativa empresarial amb unes possibilitats de negoci positives o no, ni perquè és un projecte que compta amb el suport manifest del grup municipal del PP. El nostre partit no veu amb bons ulls aquest projecte principalment per la ubicació plantejada, que comporta la destrucció d'un paisatge emblemàtic per a la ciutat d'Inca.

Tampoc ens agrada la facilitat que s'atorga des de l'Administració per requalificar terrenys per a negocis, mentre es persegueix a qui construeix una caseta per a eines.

No ens convenç que el batle prometi exigir i pugui fer realitat que tots els llocs de feina que es puguin crear siguin adjudicats a residents d'Inca. Per ventura farà la selecció de personal una comissió política?

No ens convenç la promesa que les construccions seran desmuntables i que, en conseqüència, si el negoci no funciona es retornarà al terreny el seu estat original.

No ens convenç l'anunci de que no serà necessària una inversió pública per condicionar els voltants. Pensem que sí n'hi haurà i en el nostre municipi hi ha inversions públiques més necessàries.

No estam d'acord amb la tendència a considerar que qualsevol iniciativa que pugui suposar creació de llocs de feina hagi de ser mirada amb bons ulls i recolzada per les administracions sense més raonament. Si fos així, com estarien la costa mallorquina o la Serra de Tramutana? Absolutament construïdes i destruïdes.

I sobretot, a INDI ens preocupa que el Govern balear es dirigeixi al batle de la nostra ciutat dient-li que veuen amb bons ulls aquest i altres projectes en sòl rústic per a Inca. Les decisions que concerneixen a Inca s'han de prendre a Inca i dins de la legalitat.

Veiem molt positives les iniciatives de negoci, de creació d'empreses i d'ocupació que, desgraciadament, no són per sempre. La destrucció del territori sí que és irreversible i per això no compta amb el nostre suport.

Independents d'Inca
octubre 2012

1 comments:

Anónimo dijo...

El parque temático necesita mínimamente 20 hectàreas sin calles que lo atraviesen, superficie que no se encuentra en ningún polígono industrial. Pensad y cosultad antes de publicar cualquier tontería imprecisa.