Presentació del llibre "Els picadors mallorquins: seductors i seduïts durant el boom turístic"

0Presentació a la Galeria de Can March (Plaça des Blanquer, núm. 14, Inca) del llibre "Els picadors mallorquins: seductors i seduïts durant el boom turístic" (Lleonard Muntaner-Editor, 2015), el nou artefacte de l'historiador i periodista cultural Tomeu Canyelles. 

Just després d'acabar la presentació, hi haurà punxada amb música de l'època. 

Organitza: Delegació d'Inca Ocb

Sobre "Els picadors mallorquins: seductors i seduïts durant el boom turístic":

Mitificat fins l’extrem de convertir-se en la perfecta definició del latin lover illenc, el picador –oportunament definit per Josep Melià com un «bergantell mallorquí que freqüenta les relacions amoroses de les turistes»– representa una figura que, al marge d’incomptables anècdotes pujades de to, ens serveix per explicar una important part dels canvis de mentalitat viscuts pel jovent illenc durant la dictadura franquista. El boom turístic no només va ser una revolució econòmica per a l’illa: també serví per mostrar als seus habitants noves formes de relacionar-se o de viure la sexualitat: d’aquesta manera, la temuda cultura del plaer arrelà a Mallorca i, a mesura que passava el temps, el sexe, com la necessitat de seduir i de ser seduïts, deixà d’anar associat al pecat.

Els picadors mallorquins: seductors i seduïts durant el boom turístic reviu un trepidant –i desconegut– episodi històric que transporta al lector a la Mallorca dels anys seixanta i setanta; a les platges estibades de turistes; a les pistes de ball de Tito’s, Tagomago o el Cortijo Vista Verde... Aquesta obra, la primera investigació que aborda el món dels picadors, suposa una relectura actualitzada del seu mite a partir d’una exhaustiva base documental que ens permet aprofundir en les dimensions d’un gran fenomen sociològic arrelat a un període decisiu de la nostra història.