Afrontar un acomiadament - Enfrontar un despido

0

Hi ha més de quatre milions de persones en atur a Espanya, i xifres semblants en altres països europeus, però la crisi econòmica sembla encara no ha tocat fons, i els acomiadaments segueixen. Aquí oferim algunso consells per afrontar un acomiadament i, en la major mesura possible, trobar la manera de superar-ho i ser constructiu.

Afrontar un acomiadament
* El primer pas hauria de ser veure la pèrdua d'ocupació amb perspectiva i no prendre-s'ho com una cosa personal. Parlar amb amics i familiars i procurar no aïllar-se.L'acomiadament no és quelcom que ens mereixem i no és quelcom que reflecteixi la nostra capacitat. Més aviat és reflex del lamentable clima laboral que estem vivint en aquest moment.
* Segon cal prendre mesures en l'economia domèstica, avaluant les despeses mensuals. Fer un llistat de totes les despeses importants per als propers mesos i intentar fer retallades en el que sigui possible.
* Cercar suport emocional i pràctic en amics i familiars el suport i suport necessitarà especialment ara. L'acomiadament no és motiu per avergonyir-i és un problema actual.
* Tenir paciència sense perdre esperança. Ser constant en buscar feina, però sense obsessionar. En un bon moment per començar a dedicar més temps als seus fills o altres familiars, aprendre un ofici nou, un idioma, fins i tot començar un esport o una altra afició ara que disposa de més temps lliure. Si té fills i la seva parella treballa, podrà assumir les tasques domèstiques. No és gens degradant - cuinar, ajudar els fills amb els seus estudis i acompanyar-los en les seves activitats d'oci és molt gratificant.
* Revisar el currículum vitae. Si porta treballant molts anys en la mateixa empresa, fer conte de totes les habilitats i responsibilidades que ha adquirit durant aquest temps i presentar-los de manera concisa. Un cop vegem sobre paper tots els coneixements, serà més fàcil que les oficines d'atur o agències de treball ens puguin aconsellar sobre possibilitats laborals.
* Evitar ser impulsius. És millor anar amb cautela davant possibles girs en la nostra vida.Abans de llançar-se a iniciar una nova formació o posar en marxa el nostre propi negoci, és important escoltar l'assessorament d'altres persones que ja estiguin en el camp en el que volem entrar. I tenir cura de no invertir tots els diners de la nostra liquidació en una nova empresa.
* Cercar altres fonts d'ingressos. Hi ha altres formes de guanyar diners que no siguin en la nòmina al final de mes. Donant classes particulars, llogant una habitació a un estudiant, oferint-se per fer reformes, arreglar roba, fer jardineria ..... Penseu en els seus coneixements i / o habilitats i en com anunciar (anuncis classificats, cartells en botigues i quioscos locals, fòrums ....).
* Mantenir una actitud positiva. Mentre es busca una nova feina, és molt possible que s'hagi de fer front a la decepció i el rebuig, especialment si treballem en un sector competitiu. Resistir la temptació de prendre's aquests rebuigs com una cosa personal.
* Mantenir la ment oberta al enviar una sol licitud d'ocupació i tornar a avaluar les nostres opcions, si és necessari. Algunes persones poden veure bé treballar a temps parcial o realitzar treballs ocasionals. Altres prefereixen esperar a trobar alguna cosa millor.
* També recoman formar part d'un grup de voluntariats. Segurament algu veura la teva capacitat de fer feina i voldra donar-te feina pagada.