L'ajuntament d'Inca aprova el conveni amb la Unió Musical Inquera

0


A la darrera junta de Govern l'ajuntament d'Inca aprova el conveni amb la Unió Musical Inquera. Gràcies a aquest conveni l'entitat rebrà una ajuda de 27.000 euros anuals a canvi de 13 actuacions per a la ciutat. Així garantim la continuïtat d'aquesta entitat musical tan nostra.


La Banda Unió Musical Inquera comença un mes de març de l'any 1885. Dos joves d'Inca, Pedro García i Mestre Rotger, van fundar dues petites escoles i bandes de música formades per artesans, sabaters, joves i nois analfabets. Les disputes polítiques d'aquella època van dividir als músics d'Inca. Durant el període de la Segona República, l'Ajuntament va promocionar especialment la música de Banda. El director de llavors va ser el conegut compositor Bartomeu Oliver.
      L'any 1945, la Banda Municipal va ser dirigida per Jaume Albertí, un dels fundadors de la Coral l'Arpa d'Inca i l'Orfeó de Sineu, el qual va desenvolupar una important tasca musical. En la dècada dels 60 la Banda Municipal es va desfer i pràcticament haurà desaparegut sinó hagués estat per la voluntat i afició d'alguns músics que, juntament amb el Mestre Vicenç Bestard, van mantenir encesa la flama musical, gairebé sense escola de música, sense ajudes i sense local d'assaig.
      En aquests moments, la Banda Unió Musical Inquera, se sent hereva d'aquells primers músics del segle XIX. La formen 30 músics, treballadors, joves estudiants,pares de família i jubilats. La Banda Unió Musical Inquera participa en nombrosos actes musicals d'Inca i la seva comarca. El seu director titular, des de l'any 1990, és Miquel Genestra Alomar (Inca, 1967), llicenciat en Filosofia. Durant anys ha seguit els estudis de solfeig, harmonia, direcció i de diversos instruments, sobretot clarinet i saxofon.