L'Ajuntament prorroga les ajudes destinades a contractacions i a nous autònoms fins a final d'any i les repetirà el 2014

0



Fins al moment amb la primera convocatòria s'han realitzat 23 peticions per un valor total de més de 20.000 euros

L'Ajuntament d'Inca continuarà apostant per fomentar la creació d'empreses i també per promoure la contractació de persones en atur al municipi. El consistori prorrogarà fins a final d'any el pla de foment de l'ocupació amb la línia d'ajudes destinada a empresaris i nous autònoms i la repetirà dins del 2014. Així ho ha confirmat el batle, Rafel Torres, durant la visita que ha realitzat avui a l'establiment Amichi que ha utilitzat dites ajudes per obrir el negoci i també per contractar una persona en situació d'atur. En aquesta visita ha estat acompanyat per les regidores d'Ocupació i de Comerç, Maria Payeras i Rosa Tarragó.

Torres ha posat aquest negoci com a "exemple de l'empenta i les ganes de lluitar i reinventar-se que tenen moltes persones d'Inca en aquests moments encara de dificultats, però també d'oportunitats"

Durant tot el 2013 s'han habilitat ajudes per contractar persones en situació d'atur per part de les empreses. Els requisits que havien de complir eren senzills: tenir la seu social a Inca, menys de cinc treballadors a la plantilla i una facturació no superior a 500.000 € anuals. Les persones que s'havien de contractar havien d'estar empadronades a Inca i inscrites a l'oficina del SOIB d'Inca com a demandants d'ocupació. El contracte mínim havia de ser de 6 mesos.

En aquest cas les ajudes cobreixen el 50 % del pagament de la seguretat social del treballador contractat/ada, amb un màxim de 200 € mensuals, i durant 6 mesos, és a dir, 1.200 € per treballador nou contractat/ada com a mínim durant 6 mesos.

Per accedir a les ajudes per a les persones que creïn petites empreses s'han de complir amb els següents requisits: han de ser persones inscrites a l'oficina del SOIB d'Inca que es donin d'alta com a treballadores per compte propi i exerceixin la seva activitat a Inca. Les ajudes seran de 50 € mensuals amb un màxim total de 300 euros per a un període màxim de 6 mesos.

El termini per demanar aquestes ajudes finalitzava el 31 d'octubre, i ara es prorrogarà fins a final d'any.

Amb el balanç fet fins al moment, un total de 63 persones s'han assessorat al respecte dels referits ajuts, i han rebut les bases en mà des del Servei d'Assessorament Empresarial de l'Ajuntament d'Inca, ubicat al Centre de Formació Municipal.

D'aquestes peticions s'han registrat un total de 23 sol·licituts, de les quals 12 es troben pendents d'aprovació fins que es lliuri documentació complementària. Fins al moment s'han aprovat 11 ajudes per la Junta de Govern. 6 d'elles han anat destinades a noves contractacions i unes altres 5 a nous emprenedors. En total quan s'aprovin les ajudes pendents s'hauran atorgat 20.400 euros en ajudes. A això se li han d'afegir les peticions que arribin fins a final d'any.

La hoteleria i el comerç són els dos sectors econòmics on s'ha registrat major interès per contractar treballadors o bé crear noves empreses.