OCD d'Inca: Carta a Rafel Torres, Batle d’Inca



Avui dia 8 de febrer a les 11:00h, membres de la junta de l’Obra Cultural Balear d’Inca hem anat a l’ajuntament a lliurar una carta oberta al Batle d’Inca mostrant el rebuig a la decisió del seu grup polític de votar en contra de la nostra llengua i cultura.


Hem estat una bona representació i la gent que hi havia per l’ajuntament ens donava el seu suport.

Aquí teniu el contingut de la carta:

Senyor Rafel Torres, Batle d’Inca,

L’Ajuntament d’Inca, amb la majoria absoluta de què disposa el Partit Popular, es va mostrar a favor de la nova llei amb la qual el Govern de les Illes Balears vol devaluar el coneixement de la nostra llengua.

Seria faltar a la veritat si diguéssim que ens ha sorprès aquesta decisió ja que per a nosaltres resulta contradictori que vostè es comprometés a defensar i promoure la llengua en la campanya “La llengua és la clau” de l’Obra Cultural Balear, així com també resulta contradictori que, fa tan sols un mes i mig, el seu partit defensàs la nostra llengua i cultura a la Festa de l’Estendard d’Inca.

No acceptam que vostè i la resta dels regidors del Partit Popular passin per davant les imposicions partidistes en nom del poble d’Inca. Tampoc no podem acceptar que en nom nostre votin una proposta que va en contra de l’Estatut d’Autonomia, que anul·la la oficialitat real del català a les Illes Balears i que ens elimina el dret constitucional de parlar i ser entesos en una de les llengües cooficials a les Administracions Públiques.

La llengua, el bé més preuat del que disposa l’home, evoluciona al mateix temps que ho fa la societat, forma part del patrimoni cultural del poble i és l’eina que, passant d’una generació a l’altra, dóna constància de la seva existència.

La decisió presa és d’una gran responsabilitat que el temps i les generacions futures s’encarregaran de jutjar.

Atentament,

Obra Cultural Balear d’Inca

http://ocbinca.wordpress.com/2012/02/08/carta-al-batle-dinca/