La Justícia fa arreglar la plaça Mallorca d’Inca

0

Una sentència obliga Construccions S’Esglai a reparar les deficiències que presenta l’espai urbà, remodelat fa 10 anys. La jutgessa sosté que la Sala és coresponsable dels desperfectes de l’enrajolat de la superfície.


La Justícia ja ha dirimit responsabilitats sobre la malaguanyada remodelació de la plaça Mallorca d'Inca. En una sentència que es conegué ahir, la titular del Jutjat de Primera Instància número 3 condemna l'empresa Construccions S'Esglai SL a reparar la major part de les deficiències que presenta la plaça. La remodelació de l'espai s'enllestí ara fa deu anys i, segons un informe municipal, reparar-ne les deficiències val més de 600.000 euros.

La sentència, que no és ferma, és el resultat d'una demanda que Construccions S'Esglai interposà contra Proneco y Obras, perquè la primera empresa no havia cobrat íntegrament les factures derivades de la remodelació. Proneco y Obras és l'empresa adjudicatària de la reforma, però no la dugué a terme, sinó que subcontractà Construccions S'Esglai perquè l'executàs. Alhora, Construccions S'Esglai exigia que, en cas que Proneco no pogués, l'Ajuntament d'Inca abonàs el deute pendent.



La resolució no només desestima les reclamacions de Construccions S'Esglai, sinó que la fa responsable de la major part de desperfectes i la condemna a arreglar-los. Concretament, la jutgessa atribueix a Construccions S'Esglai les deficiències que afecten la permeabilitat de la coberta (responsables de les goteres) i de la falta d'adherència que presenten els enrajolats de les parets exteriors i interiors (que cauen en terra). Respecte de l'enrajolat de la superfície, que també es troba en mal estat, la sentència n'eximeix Construccions S'Esglai i n'assenyala Proneco y Obras i l'Ajuntament d'Inca com a responsables. La magistrada entén que el Consistori i l'adjudicatària acordaren substituir l'enrajolat que s'havia previst en el projecte inicial per un altre de més barat.

http://dbalears.cat/actualitat/balears/la-justicia-fa-arreglar-la-pla-a-mallorca-d-inca.html