Acte solidari a favor dels nins amb capacitats especials d'Inca.

0Voce Incamera 

Acte solidari a favor dels nins amb capacitats especials d'Inca. 

10 d'octubre a l'esglesia de Sant Francesc. 
A les 19h. 

Entrada gratuita. 


Voce Incamera (Voce = veu; Inca = la nostra ciutat; camera = cambra) és un projecte musical ideat per pares i mares, apassionats per la música i àmpliament experimentats en aquest àmbit, però amb uns horaris personals i familiars que no podien adaptar-se al rigor dels assajos d’una coral. D’aquesta manera, decidiren unir esforços i compaginar la vida familiar amb l’afició musical.

Els assajos grupals de Voce Incamera van precedits d’un treball personal, a casa, cadascú al seu ritme. Quan ens juntam (amb els nins inclosos), el resultat és una harmoniosa conjunció musical, d’amistat i de treball, que alhora serveix per ensenyar als nostres fills el valor de la feina en equip.

El passat estiu de 2014 els esforços de mesos de preparació tengueren la recompensa del veredicte del jurat de la Vetlada de Cant Coral a Llubí dels VI Premis Sant Feliu, en què se’ns varen concedir quatre dels cinc premis del certamen: millor cançó obligatòria, millor cançó clàssica, millor cançó popular o tradicional lliure i millor coral.

Aquesta tardor, volem començar la temporada musical amb un acte solidari i que és al mateix temps una proposta innovadora: la didàctica musical a través d’un concert de cant coral.

Són diversos els motius que ens mouen a dur endavant aquesta iniciativa. En primer lloc, els infants: ja que som pares i mares, volem aportar el nostre petit gra d’arena al benestar dels nins i les nines amb capacitats especials i de les seves famílies. En segon lloc, volem apropar i fer comprendre la importància de la música a cappella i el repte que suposa interpretar aquest repertori. Finalment, volem animar el públic en general a endinsar-se en el magnífic món de la música coral, ple de bones sensacions sensorials, i a apreciar el valor de la música en viu, sobretot en l’era tecnològica en què vivim, on sembla que el software ho “arregla” tot.

La dinàmica del concert estarà dividida en dues parts. En la primera es farà un recorregut històric a partir de la música del Renaixement i s’hi interpretaran, d’una forma molt especial i participativa, obres de: Juan del Encina, Mozart, Orlando di Lasso, Tomás Luis de Victoria...

La segona part del concert estarà dedicada íntegrament a les obres contemporànies, de diversos estils (mbube, swing, son...) i països. Així doncs, s’interpretaran cançons de Sud-àfrica, Anglaterra, els Estats Units, Cuba, Perú... i, òbviament, del lloc que ens acull, Mallorca.

Esperam que els assistents gaudeixin de l’experiència tant com nosaltres.