Desallotgen l'edifici més alt d'Inca per un incendi

0


Desenes de veïns de l'edifici més alt d'Inca van haver de ser desallotjats durant la matinada a causa d'un incendi que s'ha declarat en un pis de la quinzena planta de la finca. Les autoescalas dels Bombers de Mallorca no aconseguien l'altura de l'incendi, de manera que els efectius d'extinció van haver comportar les mànegues per l'escala per atacar les flames des de l'interior. El sinistre no va provocar danys personals, encara que els desperfectes en l'habitatge van ser molt grans.
El foc es va detectar aproximadament a les dotze i vint de la nit, a l'interior d'un pis a l'última planta d'una finca al carrer Miguel Durán, al centre d'Inca. Es tracta d'un edifici de quinze plantes, que està considerat el més alt de la ciutat.


Al lloc s'han desplaçat amb urgència dotacions dels Bombers de Mallorca dels parcs d'Inca i Alcúdia, així com agents de la Policia Local, Guàrdia Civil i dotacions del 061 i també Protecció Civil.
Els propietaris del pis sinistrat són una parella de jubilats que estaven a Pollença, de manera que l'habitatge estava en aquest moment buida.


Els bombers van confirmar immediatament que els seus autoescalas no aconseguien l'altura del pis en flames. Les escales d'aquests vehicles tenen 28 metres d'alçada, pel que poden arribés a uns deu pisos d'alçada. Davant aquesta situació, els bombers van haver de pujar per les escales dels quinze pisos d'alçada, per atacar les flames des de l'interior.


Mentrestant, els agents de la Policia van procedir al desallotjament preventiu de tot l'edifici. En aquells dies havia ja molts veïns que havien sortit a l'exterior per la seva pròpia iniciativa en adonar-se de l'incendi. Malgrat això, els policies van ser recorrent planta per planta tots els habitatges per assegurar-se que no quedava ningú atrapat.


Finalment van ser desenes els veïns, molts d'ells vestits amb pijama i sabatilles, que van haver d'esperar al carrer fins que els bombers van extingir les flames.


Els veïns van poder tornar als seus domicilis cap a les dues de la matinada, mentre que els bombers van prosseguir amb les tasques d'inspecció i ventilació de l'habitatge sinistrat. Van tornar als seus parcs cap a les cinc de la matinada. No hi va haver ferits i el 061 no va haver de prestar cap assistència.

http://www.diariodemallorca.es/sucesos/2012/06/28/desalojan-edificio-alto-inca-incendio/775850.html****La setmana anterior es va prendre foc Pintures Garcia al Poligon d'Inca. Va tardar aprop de 10 hores per aturar i tenir controlat l'incendi.
Segons testimonis aprop del succeit, informen que poc temps abans varen veure un grup de joves que corrien en direcció contrari.
Aquests fets encara s'estan investigant.