Dijous Gros 2017

0



Dijous Gros Inca 2017


Dissabte 6 de maig
18.00 h V Edició de la desfilada Aires de Primavera. Donatiu: 3 euros en benefici de l’Associació Dones d’Inca. Organització: Associació de Comerciants. Claustre de Sant Domingo

Diumenge 7 de maig

19.30 h Òpera La Boheme. Fábrica Ramis
20.00 h III Festival Internacional d’Orgue de Sant Francesc, a càrrec de David Cassan (França). Església de Sant Francesc

Dimarts 9 de maig

19.30 h “Les possessions d’Inca: Son Campaner (Cal Virrei).” Conferència dins el marc del cicle “Descobreix Inca 2017”, a càrrec de Pere Rayó. Sa Capella de la Fundació es Convent
20.30 h Conferència: “Inca, ciutat de fires”, a càrrec de mossèn Santiago Cortès, historiador i arxiver. Claustre de Sant Domingo

Dijous 11 de maig
De 8.00 a 19.00 h Mercat del dijous. Carrers del centre
De 9.30 a 16.30 h Tallers i activitats per a infants i famílies. Organització: Àrea de Formació i Ocupació. Taller infantil d’espardenyes de paper. Organització: Museu del Calçat i de la Pell. Plaça del Mercat Cobert

De 10.00 a 13.00 h Taller d’herbes, a càrrec de Dóna Vida Balears. Hi haurà una destil·leria al costat per a qui vulgui adquirir l’alcohol. Plaça del Mercat Cobert

13.30 h V Dinar solidari de faves Ca n’Ignasi. Preu: 5 euros, en benefici del taller ocupacional Son Agulló. El preu del tiquet inclou el dinar de faves, la beguda i les postres. Venda anticipada: Bar Es Cantó (plaça del Lledoner, Crist Rei), Mercantil Polígono (carrer dels Menestrals, 3), Monkafé (plaça d’Espanya), Can Rovira (carrer dels Hostals, cantonada amb carrer de Jaume Armengol) i els dies 27 d’abril i 4 de maig (durant el mercat) davant l’Ajuntament. Plaça de l’Aigua

17.30 h Actuació de ball urbà, a càrrec de Urban Peis, del Casal de Joves sa Fàbrica. Plaça de Santa Maria la Major

De 17.30 a 19.00 h Vols jugar a rugbi? Nins i nines d’entre 8 i 13 anys. De 19.00 a 20.30 h Nins i nines d’entre 14 i 25 anys. Organització: Mallorca Bocs Rugby Club. Plaça del Mercat Cobert
17.30 h Actuació infantil, a càrrec d’Acrocirc. Plaça d’Espanya

18.30 h Master class de zumba, a càrrec de Valeria Marín i Joan Morro. Plaça de Santa Maria la Major

18.30 h Actuació de l’Escola Municipal de Música i Dansa Antoni Torrandell. Plaça d’Espanya
19.30 h Ball en línia, a càrrec de Joan Morro. Plaça de Santa Maria la Major
19.30 h Cinefòrum: Les invisibles, un camí cap a l’apoderament. Projecció de la pel·lícula Metròpolis, de Fritz Lang (1927). Museu del Calçat i de la Pell
19.30 h Actuació de ball de bot, a càrrec dels Revetlers des Puig d’Inca acompanyats dels capgrossos. Plaça d’Espanya
20.00 h Poesia de la Mediterrània. Casal de Cas Metge Cifre

Dissabte 13 de maig
De 10.00 a 13.00 h Les possessions d’Inca: Son Campaner (Cal Virrei). Visita guiada dins el marc del cicle “Descobreix Inca 2017”, a càrrec de Pere Rayó. Organització: Ajuntament d’Inca i Centre de Professors d’Inca. Col·laboració: Fundació Cultural es Convent. Punt de trobada: Cal Virrei. Places limitades. Inscripció prèvia a cultura@incaciutat.com o al tel. 871914500.

Diumenge 14 de maig
20.00 h III Festival Internacional d’Orgue de Sant Francesc, a càrrec de Matteo Venturini (Itàlia). Església de Sant Francesc

Del 8 a l’11 de maig
Vine als diversos cellers i restaurants d’Inca a tastar plats cuinats amb receptes elaborades amb faves.

Cellers i restaurants participants:
Açai Vegan Food. Remenat de faves amb tofu i falàfel de faves
Can Amer. Plat de faves
Ca’n Lau. Bessons de faves escaldins
Ca’n Marron. Frit de favetes amb pernil
Ca’n Pedro. Carn d’estruç amb faves ofegades
Can Ripoll. Bessons de fava ofegats
Ca’s Metge Nou. Cuinat de fava pelada amb fideus
Cas Xigarro. Cassola de faves amb pernil ibèric i ous fregits
Es Romaní. Llom de tonyina arrebossat en sèsam i ametlla, cremós de fava i verdura a la brasa
Joan Marc Restaurant. Faves amb sucre i amb una sopa de llimona i herba-sana
Restaurant Canyamel. Bessons de faves ofegades
Restaurant Es Ginebró. Bessons de fava saltejats amb quinoa i bulb de fonoll
S’Àngel. Sorpresa de faves
Sa Travessa. Fava parada i faves estofades
Suro Bistro Bar. Ous trencats amb pernil salat, faves tendres i carxofa cruixent