Torres admet que no hi ha fons per renovar tota la xarxa pluvial



El batle d'Inca, Rafel Torres (PP), va admetre ahir que l'Ajuntament no té pressupost suficient per renovar l'antiquada xarxa de canalitzacions subterrànies d'aigües pluvials i fecals de la ciutat i que les actuacions que es duen a terme es limiten només a solucionar les urgències que sorgeixen. "La situació econòmica de l'Ajuntament impedeix ara una renovació total de la xarxa hidràulica, si bé en la majoria de carrers més antics ja s'ha canviat", va apuntar l'alcalde durant el transcurs d'una visita que va realitzar ahir, juntament amb diversos regidors de l'equip de govern, a les obres de reparació d'una avaria a les canonades d'un tram del carrer Biniamar i en la connexió d'aquesta via amb l'avinguda Germanies i el carrer Dureta.

Les obres es van posar en marxa després de la detecció d'una filtració d'aigües residuals en un soterrani privat. El Consistori va activar llavors un dispositiu per buscar, mitjançant una càmera, la causa de les filtracions. Finalment, es va comprovar que les pèrdues d'aigua s'havien de l'estat obsolet de les velles canalitzacions de clavegueram en l'esmentat carrer de la ciutat.

L'alcalde Torres va explicar que l'Ajuntament ha optat per "executar la renovació integral dels serveis de clavegueram i d'aigua potable" en el primer tram del carrer Biniamar i altres carrers propers.
Les obres suposen una inversió de 38.000 euros i han estat adjudicades a l'empresa Man per via d'urgència. La previsió municipal és que els treballs estaran en marxa durant quinze dies més. El projecte implicarà el tancament del carrer en diferents jornades, el que dificultarà la circulació per la ciutat en tractar de carrers molt cèntrics. Per això, Torres va demanar "disculpes" als veïns per les molèsties que generaran les restriccions de trànsit i va destacar l '"important esforç" que suposa per a l'Ajuntament l'execució d'aquest tipus d'obres en aquests moments de contenció econòmica ".

Al seu entendre, "són millores necessàries per als serveis bàsics que es presten als ciutadans", tot i admetre que aquestes obres "no queden a la vista".