Reportatge del Museu del Calçat i de la Pell - Inca


El Museu del Calçat i de la Pell de les Illes Balears. Inaugurat el març del 2010, s’hi pot veure actualment una exposició permanent de maquinària i objectes relacionats amb la indústria de la pell. També compta amb espais per a exposicions temporals i per a la realització d’esdeveniments com ara conferències, presentacions, etc.
L’edifici es divideix en dues plantes i és un espai de trobada i de reflexió del sector del calçat, i serveix per dinamitzar, des del punt de vista cultural, la ciutat i la comarca.
El museu es troba a l’Antic Quarter de Cavalleria, conegut popularment com el Quarter General Luque.
És un edifici projectat per Francesc Roca Simó, amb modificacions del capità d’enginyers Joaquim Coll Fuster. Va ser inaugurat l’any 1915.
L’edificació està formada per un cos principal i diversos pavellons, els quals tanquen una plaça d’armes empedrada. Les façanes tenen una distribució simètrica.
La part central sobresurt del conjunt i, a través d’un arc apuntat, permet l’accés al pati d’armes.

 
Per veure un album de fotos visita: https://www.facebook.com/millorantinca

Horari:
de dilluns a divendres
de 10.00 a 14.00 i de 16.00 a 20.00 h;
dissabtes de 10:00 a 13:00 h;
diumenges tancat
Fàcil accés i visita per a les persones
amb cadira de rodes
Sala de conferències
Pàrking per autocars

Antic Quarter General Luque
Avinguda del General Luque, 223
07300 Inca
Tel: +34 871 911 643
museucp@incaciutat.com

Tags: Museos Mallorca, museo del calzado, museo de zapatos, zapateria inca, museu del calçat i de la pell inca, ciudad de la piel, shoe city, shoe town, mallorca shoes, mallorca history, visita guiada, mallorca guides, mallorca museum