El Casal Sa Fàbrica comptarà amb una alberg juvenil

0




L'Ajuntament comana el projecte per habilitar l'edifici annexe i executarà enguany les obres
El Casal de Joves Sa Fàbrica ampliarà la seva oferta actual incorporant un alberg juvenil. Aquest espai s'ubicarà en l'edifici annexe al casal que es va recuperar el 2010 juntament amb les obres de tot el complexe. Ara bé, quedaven per realitzar les obres i equipament de tota la part interior.

L'Ajuntament d'Inca ha comanat als Serveis Tècnics la redacció del projecte definitiu per poder utilitzar l'interior com a alberg. Així ho ha confirmat avui el batle, Rafel Torres, que ha visitat les dependències acompanyat pel tinent de batle i regidor d'Urbanisme, Felip Jerez i pel regidor de Joventut, David Devis.
El futur alberg juvenil compta amb una superficie construida d'uns 100 metres quadrats repartits en dues plantes. A la planta inferior s'hi ubicaran els serveis comuns de cuina, menjador i espai social. A la planta superior hi estaran situats els dormitoris.

En aquests moments només hi ha fetes les escales que comuniquen els dos pisos i l'enrajolat del terra. S'haurà de dur a terme la tabiqueria interior , instal•lar una cuina a més del mobiliari dels dormitoris i de la sala comú així com construir els banys. El pressupost de les obres voltarà els 20.000 euros.
Els tècnics no han precisat el termini d'execució de les obres però es calcula que serà ràpid. De fet, el batle Torres ha apuntat que vol posar en funcionament el centre enguany mateix.




Pel que fa al sistema de gestió de l'alberg encara no està decidit i es contemplen diferents possibilitats. Ara bé, d'entrada no estarà obert sempre i s'usarà per a estades concertades de grups. L'alberg tendrà una capacitat per a una vintena de places.

El batle Torres ha manifestat que "aquest era un projecte que havíem assumit el compromís de dur a terme i que havia quedat aparcat, com altres, davant la prioritat de millorar la situació econòmica municipal".
Torres creu que una instal•lació d'aquest tipus correctament regulada pot donar molt de joc i un servei molt important a la ciutat. De fet Torres considera que no s'ha de limitar només a grups de joves sino que també podria ser utilitzada per part d'altres col•lectius per a determinades estades a la ciutat.

facebook: https://www.facebook.com/casal.safabrica