TARDES LITERARIAS EN FÀBRICA RAMIS: Nadia Ghulam

0

CAPVESPRES LITERARIS A FÀBRICA RAMIS

Aquest dimarts tendrem el privilegi de rebre la visita de la Nadia Ghulam que vendrà a presentar el seu llibre 'La primera estrella de la nit' juntament amb Caterina Valriu, professora de la UIB. Serà al nostre Piano Bar.

Per qui no la conegui va néixer a Kabul (Afganistan) el 1985. El 1993, en el marc de la guerra civil que assolava el seu país des de feia anys, va quedar molt malt ferida com a conseqüència d'un bombardeig. Quan va sortir de l'hospital, 14 operacions més tard, la seva família continuava vivint amb moltes penúries. En aquells moments s'havia acabat la guerra, però l'havia seguida la instauració del règim talibà, que no permetia que les dones treballessin. Això era greu per a la família de la Nadia, perquè el pare tenia problemes de salut i no podia treballar, i el germà gran havia mort. En aquestes circumstàncies, la Nadia va decidir que tenir 11 anys i ser una noia no podia ser un impediment per ser l'home de la casa. Va decidir fer-se passar per un noi i sortir a treballar per mantenir el pare, la mare i les dues germanes petites. Va viure amb un nom que no era el seu durant 11 anys.

Activa i emprenedora actualment viu a Badalona, estudia català, informàtica, integració social i matèries que tenen a veure amb la qualitat del treball de les ONG. Tot un exemple de dona, de valentia, coratge i força.

Nadia Ghulam / Caterina Valriu
'La primera estrella de la nit'
Dimarts 26 d'abril a la sala Piano Bar
Activitat gratuïta
____

TARDES LITERARIAS EN FÀBRICA RAMIS

Este martes tendremos el privilegio de recibir la visita de Nadia Ghulam que venderá a presentar su libro 'La primera estrella de la noche' junto a Caterina Valriu, profesora de la UIB. Será en nuestro Piano Bar.

Para quien no la conozca nació en Kabul (Afganistán) en 1985. En 1993, en el marco de la guerra civil que asolaba su país desde hacía años, quedó muy mal herida como consecuencia de un bombardeo. Cuando salió del hospital, 14 operaciones más tarde, su familia seguía viviendo con muchas penurias. En aquellos momentos había terminado la guerra, pero la había seguido la instauración del régimen talibán, que no permitía que las mujeres trabajaran. Esto era grave para la familia de Nadia, porque el padre tenía problemas de salud y no podía trabajar, y el hermano mayor había muerto. En estas circunstancias, Nadia decidió que tener 11 años y ser una chica no podía ser un impedimento para ser el hombre de la casa. Decidió hacerse pasar por un chico y salir a trabajar para mantener el padre, la madre y las dos hermanas pequeñas. Vivió con un nombre que no era el suyo durante 11 años.

Activa y emprendedora, actualmente vive en Badalona, estudia catalán, informática, integración social y materias que tienen que ver con la calidad del trabajo de las ONG. Todo un ejemplo de mujer, de valentía, coraje y fuerza.

Nadia Ghulam / Caterina Valriu
La primera estrella de la noche '
Martes 26 de abril en la sala Piano Bar
actividad gratuita