Club Hipic Es Raiguer: Al més pur estil americà

0



Al més pur estil americà, amb vestimenta inclosa, es van reunir ahir gairebé un centenar de genets de Mallorca i Catalunya per celebrar una jornada de germanor. Tots ells practiquen una modalitat de munta que s'anomena, com no podia ser d'altra manera,western.
Es tracta d'un ús del cavall més lúdic que competitiu, però que té la seva emoció i moltes vegades els seus piquis.

Bernat Roca, és metge Roca, és possiblement el més veterà d'ells. Natural de Palma,disposa de 81 anys i encara munta emulant el seu ídol John Wayne. Confessa que es va aficionar al cavall a través del cinema americà de texans. "A mi m'agradaven els cavalls,però veient les pel•lícules de vaquers em vaig enamorar d'aquesta activitat i vaig començar quan aquí ningú ho feia", manifesta.

Passió pel westernBernat Roca es va anar a Estats Units per comprar una cadira de muntar americana perquè aquí no n'hi havia i va fer que un ferrer li modifiqués uns estreps perquè fos com les de les seves estrelles de la gran pantalla. L'estil western aviat va tenir adeptes i van començar a organitzar proves a l'estil dels marrades americans: curses de barrils,sorteig d'obstacles, proves de velocitat d'un quart de milla.

Ahir les instal•lacions del club és Raiguer s'assemblaven als plànols de John Ford amb texans i amazones lluint els seus grans barrets texans, i fins i tot un jutge de pista,Tomeu Perelló, que semblava l'autèntic Wyatt Earp. La jornada va acabar amb un dinar,però aquesta vegada va ser a la mallorquina, ja que van degustar arròs brut.

Notici del Diario de Mallorca

Club Hipic Es Raiguer