L'Ajuntament d'Inca posa en marxa un carnet de “bon reciclador”

0

Amb un missatge positiu i intentant incentivar hàbits que siguin respectuosos amb el medi ambient, l'Ajuntament d'Inca posa en marxa la nova campanya “Inca sense trastos”.



Aquesta té com a objectiu prioritari posar fi a un dels grans problemes que pateix Inca en matèria de residus: l'abocament incontrolat de restes com ferralla, enderrocs, electrodomèstics o elements contaminants com bombetes o fluorescents i piles.



El batle Rafel Torres i la regidora de Serveis Rosa Tarragó han presentat aquesta nova iniciativa municipal al Parc Verd ubicat al polígon de Can Matzarí.



Amb la campanya es pretén conscienciar els ciutadans que duguin aquestes restes al
Parc Verd, que està obert els 365 dies de l'any al polígon, i que no els dipositin a contenidors, a solars o a les voreres dels camins de fora vila.



La principal actuació que es durà a terme és la creació d'un carnet de bon reciclador, gràcies a l'ús del qual es podrà accedir a
regals relacionats amb el medi ambient com ara botelles per dur oli a reciclar, bosses per separar els residus a casa o equips d'estalvi d'aigua per a les llars.


El carnet es podrà obtenir a les dependències municipals de forma gratuïta i serà exclusiu per als empadronats a Inca. Després, simplement s'haurà d'emplenar amb segells al Parc Verd cada vegada que es dipositi un residu considerat com a trast. Per tant, el vidre, el cartró o els envasos no entren en aquesta campanya, ja que es disposa de contenidors més propers on deixar-los. S'ha de recordar també que l'Ajuntament disposa d'un servei de recollida de ferralla totalment gratuït a domicili dos dies per setmana, i que es pot usar simplement cridant al 902154056. Això sí, els residus s'han de deixar davant el domicili de la persona que requereix el servei.