Club Gimnàstica Rítmica Inca

0



El Club Gimnàstica Ritmica Inca es dedica des de l'any 2003 a la preparació de gimnastes d'edats molt diverses, entre 5 i 17 anys, per a la competició també a nivells molt diferents: des de controls escolars on participen les més petites fins arribar als diferents campionats d'Espanya de gimnàstica rítmica. Aquestes gimnastes han estat seleccionades de l'escola municipal reunint una sèrie de requisits per entrar al Club.

Rítmica Inca va néixer amb l'afany de fomentar la gimnàstica rítmica a la capital del Raiguer i amb el pas dels anys i des del treball i la constància de les nostres entrenadores i gimnastes hem aconseguit arribar a un nivell competitiu que ens col·loca en primera línia dins el panorama Balear. Amb una plantilla actual d'unes 40 gimnastes, el nostre objectiu principal és donar una continuïtat a aquell projecte que va néixer de la mà d'un grup de pares i mares emprenedors i que tenien la il·lusió que les seves filles poguessin expandir-se amb la pràctica d'un esport tan bell, expressiu i artístic com és la gimnàstica rítmica.

Com a disciplina esportiva resulta obvi destacar l'alt nivell de forma física que pot arribar a adquirir-se amb la seva pràctica, però també hem de tenir en compte l'enorme treball mental que la gimnasta desenvolupa a la recerca de la coordinació, ritme, equilibri i concentració necessaris per a la pràctica d'aquest esport i que per tant permet reforçar el caràcter i la seguretat en els actes en el dia a dia dels que el practiquen i ajudar en el seu desenvolupament com a persones en àmbits no esportius.




I sens dubte la seva capacitat per donar curs a la seva creativitat artística, d'interpretar a través de la música i del ritme els ajudarà a l'hora de plantejar-se objectius, aconseguir metes, exigir resultats i forjar un caràcter on el sacrifici, la constància, el compromís i el treball en equip seran pilars en la seva vida. L'exhibició davant un jurat i un públic nombrós els s'habituarà a temperar els seus nervis ia ser avaluades i per tant a saber treballar sota pressió, com pot ser enfrontar-se a un tribunal avaluador en els seus estudis superiors, on sens dubte tindran una major preparació mental per obtenir els èxits desitjats i per acceptar les derrotes i que hauran après quan una nota no esperada els hagi ensenyat a seguir treballant per aconseguir el que en el tapís oa la vida es proposin.

Tot això fa que aquest esport no sigui tan sols això, un esport, sinó una activitat que ajuda a aconseguir un desenvolupament com a persones als qui el practiquen, a la recerca de la salut integral de la ment i el cos.

Des de la Junta Directiva donem la benvinguda a tota gimnasta que vulgui formar part d'aquesta família esportiva i treballem darrere de convertir-nos, no en un referent per les nostres victòries, sinó en un model de gestió per ajudar a que la gimnàstica rítmica i altres clubs creixin al mateix temps que nosaltres.


Si tens algun dubte, si necessites informació sobre com apuntar-se, si vols patrocinar, o consultar qualsevol altre cosa referent al Club no dubtis en telèfonar al 687674000.


Mateu Cañellas
Avinguda d'alcudia,